Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών
του
Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων

Εξέλιξη

Το Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων προσφέρει τη δυνατότητα
εκπόνησης διδακτορικών διατριβών με σκοπό την εξέλιξη της επιστήμης.

Επιστημονική έρευνα

Οι υποψήφιοι/ες διδάκτορες/ρισσες διεξάγουν έρευνα υψηλού επιπέδου με
επιστημονικό και κοινωνικό αντίκτυπο.

Ακαδημαϊκός τίτλος

Το διδακτορικό δίπλωμα πιστοποιεί την υλοποίηση καινοτόμου έρευνας και
τη συνακόλουθη συνεισφορά στην επιστημονική πρόοδο

Κανονισμός Διδακτορικών Σπουδών

   Το Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας προσφέρει διδακτορικές σπουδές, που στοχεύουν στην ανάπτυξη ερευνητών ικανών να συμβάλλουν στην εξέλιξη της επιστήμης και της έρευνας. Οι υποψήφιοι διδάκτορες εκπονούν πρωτότυπη έρευνα και εξειδικεύονται στα γνωστικά αντικείμενα του Τμήματος. Οι σπουδές αυτές ενισχύουν το ακαδημαϊκό κύρος του Τμήματος και προετοιμάζουν επιστήμονες για θέσεις σε πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και οργανισμούς, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, πιστοποιώντας τη συμβολή τους στην επιστήμη.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης στο Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών έχουν όσοι/ες πληρούν τις εξής δύο προϋποθέσεις:
1. Είναι κάτοχοι πτυχίου Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου ιδρύματος της αλλοδαπής.
2. Είναι κάτοχοι Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου της αλλοδαπής ή ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (άρθρο 46 του ν. 4485/2017).

H Προκήρυξη για την επιλογή υποψηφίων διδακτόρων γίνεται δύο φορές κάθε ακαδημαϊκό έτος εκτός αν αποφασιστεί διαφορετικά από τη Συνέλευση του Τμήματος. Οι αιτήσεις κατατίθενται στη Γραμματεία του Τμήματος. Οι προκηρύξεις δημοσιοποιούνται διά του ημερήσιου τύπου και αναρτώνται ηλεκτρονικά στον διαδικτυακό τόπο του Τμήματος. Ο/Η Υποψήφιος/α υποχρεούται να υποβάλει, από κοινού με την αίτηση και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά:

  1. Προσχέδιο Διδακτορικής Διατριβής στην Ελληνική γλώσσα (research proposal), το οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής:
    • Ενδεικτικό Τίτλο στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα εφόσον εκπονείται στα Ελληνικά ή στην Αγγλική γλώσσα εφόσον εκπονείται στα Αγγλικά (Title).
    • Θεματική Περιοχή / Περιοχές («Areas of interest») και από δύο (2) έως πέντε (5) Λέξεις – Κλειδιά («Keywords»).
    • Συνοπτική περιγραφή του θέματος (“Short description of the topic”).
    • Βιβλιογραφική επισκόπηση με κριτική ανάλυση της περιοχής στην οποία εντάσσεται το θέμα (“Literature Review”).
    • Συνεισφορά και πρωτοτυπία (“Contribution to Science”).
    • Σκοπό, στόχους και ερευνητικές προτάσεις (“Research Propositions”).
    • Μεθοδολογία Έρευνας (“Research Methodology”).
    • Συνάφεια του προτεινόμενου θέματος με το γνωστικό αντικείμενο και το συνολικό ακαδημαϊκό έργο του Επιβλέποντος μέλους (“Relevance”).
    • Βιβλιογραφικές αναφορές (“References”).
    • Χρονοδιάγραμμα εκπόνησης της διδακτορικής διατριβής ανά έτος σπουδών και προσδιορισμό προβλεπόμενης διάρκειας των βασικών επιμέρους φάσεων / σταδίων εκπόνησης της διδακτορικής διατριβής, όπως λ.χ. βιβλιογραφική ανασκόπηση, συλλογή και επεξεργασία ερευνητικού υλικού («Gantt Chart»).
  2. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.
  3. Αντίγραφο πτυχίου και αναλυτική βαθμολογία.
  4. Αντίγραφο Μεταπτυχιακών Σπουδών και αναλυτική βαθμολογία.
  5. Περίληψη διπλωματικής εργασίας (εφόσον υπάρχει).
  6. Δύο (2) συστατικές επιστολές.
  7. Πιστοποιητικά επιπέδου γλωσσομάθειας της Αγγλικής γλώσσας.
  8. Εργασίες, Δημοσιεύσεις ή Ανακοινώσεις (εφόσον υπάρχουν).
  9. Βεβαιώσεις προϋπηρεσίας (εφόσον υπάρχουν

Η Συνέλευση του Τμήματος αφού λάβει υπόψη τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, τις κατηγοριοποιεί με βάση τη συνάφεια του ερευνητικού αντικειμένου και ορίζει μία τριμελή επιτροπή ανά κατηγορία αιτήσεων, αποτελούμενες από μέλη Δ.Ε.Π. του Τμήματος. Οι επιτροπές εξετάζουν όλα τα συνυποβαλλόμενα με την αίτηση έγγραφα και καλούν σε συνέντευξη τον/την υποψήφιο/α.
Τα επιμέρους κριτήρια αξιολόγησης του/της κάθε υποψήφιου/ας είναι τα παρακάτω:

  1. η ερευνητική πρόταση της/του υποψήφιας/ου,
  2. η συνάφεια του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών
  3. ο βαθμός Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης
  4. οι συναφείς μεταπτυχιακές εργασίες
  5. οι τυχόν δημοσιεύσεις
  6. η συμμετοχή σε ερευνητικά ή άλλα προγράμματα
  7. οι συστατικές επιστολές
  8. η τεκμηριωμένη γνώση της αγγλικής γλώσσας
  9. η συνέντευξη

Ακολούθως, οι επιτροπές συντάσσουν αναλυτικό υπόμνημα, στο οποίο αναγράφονται οι λόγοι για τους οποίους κάθε υποψήφιος/α μπορεί ή δεν μπορεί να γίνει δεκτός/η και το υποβάλλουν στη Συνέλευση. Η Συνέλευση του Τμήματος συνεκτιμά το υπόμνημα της επιτροπής με την γνώμη του/της προτεινόμενου/ης επιβλέποντα/ουσας και εγκρίνει ή απορρίπτει αιτιολογημένα την αίτηση του/της υποψήφιου/ας. Εάν ο/η υποψήφιος/α στην αίτησή του/της δεν προτείνει επιβλέποντα/ουσα καθηγητή/τρια, αυτός/η προτείνεται από την επιτροπή και τίθεται προς έγκριση από τη Συνέλευση. Στην εγκριτική απόφαση ορίζεται επίσης η γλώσσα συγγραφής της διδακτορικής διατριβής η οποία μπορεί να είναι είτε η Ελληνική είτε η Αγγλική. Στην ίδια απόφαση, η Συνέλευση δύναται να καθορίσει ως προϋπόθεση για την εκπόνηση της Διδακτορικής Διατριβής του/της υποψήφιου/ας, την παράλληλη επιτυχή παρακολούθηση μαθήματος/μαθημάτων ή άλλες συναφείς με την επιστημονική έρευνα υποχρεώσεις.

Οι διδακτορικές σπουδές προσφέρονται δωρεάν. Οι υποψήφιοι/ες διδάκτορες του
Τμήματος:

  1. έχουν μέχρι πέντε (5) πλήρη ακαδημαϊκά έτη από την πρώτη έγγραφή τους, όλα τα δικαιώματα και τις παροχές που προβλέπονται για τους/τις φοιτητές/τριες του τρίτου κύκλου σπουδών.
  2. έχουν υποχρέωση ανανέωσης της εγγραφής τους κάθε ακαδημαϊκό έτος (άρθρο 45 παρ. 2 του Ν. 4485/2017). Η ανανέωση θα πραγματοποιείται με την κατάθεση του ετήσιου αναλυτικού υπομνήματος όπου θα παρουσιάζεται η πρόοδος της διδακτορικής διατριβής.
  3. προσφέρουν επικουρικά στη γενικότερη εκπαιδευτική διαδικασία του τμήματος, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.
  4. προσφέρουν καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών και μέχρι την προφορική
    υποστήριξη της διατριβής τους, τις υπηρεσίες τους στις επιτηρήσεις των εξετάσεων του τμήματος, σύμφωνα με το πρόγραμμα επιτηρήσεων που εκπονεί το Τμήμα. Υποχρεούνται να ενημερώνονται με δική τους ευθύνη για το πρόγραμμα των επιτηρήσεων από τη Γραμματεία του τμήματος σε κάθε εξεταστική περίοδο. Σε περίπτωση κωλύματος, οφείλουν να βρουν αντικαταστάτη και να ενημερώσουν το υπεύθυνο μέλος Δ.Ε.Π.
  5. απασχολούνται μερικώς σε εργαστηριακές, ερευνητικές ή φροντιστηριακές
    δραστηριότητες του Τμήματος, που σχετίζονται με το πεδίο της διδακτορικής τους διατριβής.
  6. παρουσιάζουν την πρόοδο της ερευνητικής τους εργασία σε σεμινάρια που
    οργανώνονται από το Τμήμα για τον σκοπό αυτό ή σε σχετικές επιστημονικές εκδηλώσεις.
  7. αναφέρουν πάντα στις δημοσιεύσεις και στις ανακοινώσεις τους την επίσημη ιδιότητά τους ως Υποψήφιων Διδακτόρων του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
  8. επιδιώκουν συναντήσεις με τον/την Επιβλέποντα/ουσα Καθηγητή/τρια ώστε να ενημερώνουν και να συζητούν την πορεία της διδακτορικής τους διατριβής καθώς και με τα υπόλοιπα μέλη της Τριμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής.
  9. διεξάγουν την έρευνά τους στους χώρους του Πανεπιστήμιου τουλάχιστον δεκαέξι (16) ώρες ανά εβδομάδα κατανεμημένες, σε δυο (2) τουλάχιστον εργάσιμες ημέρες. H Τριμελής Συμβουλευτική Επιτροπή μπορεί να τροποποιήσει την υποχρεωτική παρουσία στο πανεπιστήμιο για ερευνητικούς σκοπούς.
  10. συμμετέχουν στη διαβούλευση για την αναθεώρηση του ΠΠΣ.
  11. έχουν τη δυνατότητα διεξαγωγής μέρους της έρευνάς τους σε ίδρυμα/ινστιτούτο/ερευνητικό κέντρο/επιχείρηση της ημεδαπής ή της αλλοδαπής. Στην περίπτωση διεξαγωγής έρευνας στην αλλοδαπή, προτείνεται αυτή να πραγματοποιείται εντός της διαδικασίας του Erasmus+.
  12. Υποψήφιοι/ες Διδάκτορες που εμπίπτουν στο άρθρο 19 παρ. 4 του Ν. 4452/2017 δύναται να προσλαμβάνονται ως ακαδημαϊκοί/ές υπότροφοι διά πράξεως του οικείου Τμήματος με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τη διεξαγωγή διδακτικού, ερευνητικού, επιστημονικού, οργανωτικού ή εργαστηριακού έργου καθοριζόμενου με τη σύμβαση. Η προκήρυξη του γνωστικού αντικειμένου γίνεται έπειτα από πρόταση και έγκριση από τη Συνέλευση Τμήματος. Η διάρκεια
    της σύμβασης καθορίζεται μέχρι ενός πανεπιστημιακού έτους κατά περίπτωση, ανάλογα με τις ανάγκες του Τμήματος. Δύναται αυτή να ανανεώνεται ή να παρατείνεται, πλην όμως ο συνολικός χρόνος πρόσληψης δεν μπορεί να υπερβεί τα τρία (3) πανεπιστημιακά έτη. Η απασχόληση των ανωτέρω μπορεί να είναι πλήρης ή μερική και η κάλυψη της αποζημίωσής τους θα γίνεται από υποτροφίες και πόρους που θα εξασφαλίζει το Τμήμα, χωρίς αύξηση της κρατικής επιχορήγησης προς το οικείο Α.Ε.Ι. και σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  13. Με πρόταση του επιβλέποντος/ουσας, μετά από σύμφωνη γνώμη της Τριμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής και έγκριση της Συνέλευσης του Τμήματος, μπορεί να ζητηθεί από τον/την υποψήφιο/α διδάκτορα, εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο, η υποχρεωτική παρακολούθηση ή/και εξέταση συγκεκριμένων μαθημάτων του οικείου Τμήματος, ή άλλων Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
    Εάν απαιτηθεί η υποχρεωτική παρακολούθηση μαθημάτων από τον/την
    υποψήφιο/α διδάκτορα, αυτό πρέπει να συμβεί κατά το πρώτο έτος εγγραφής του εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων. Με απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος μπορεί να προβλέπεται η υποχρεωτική παρακολούθηση ειδικών μαθημάτων διδακτορικού επιπέδου που προσφέρονται στους/στις Υποψηφίους/ες Διδάκτορες του Τμήματος.

Η ποιότητα των Διδακτορικών Σπουδών ελέγχεται κυρίως με βάση τις δημοσιεύσεις του/της υποψήφιου/ας διδάκτορα ή την υποβολή άρθρων της διατριβής του/της σε έγκριτα και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, καθώς και από τη συμμετοχή του/της σε διεθνή συνέδρια. Οι προϋποθέσεις για τη δημόσια υποστήριξη της διατριβής είναι:
α) Η ετήσια έγγραφη υποβολή αναλυτικού υπομνήματος σχετικά με την πρόοδο της διδακτορικής διατριβής.
α) Η παρακολούθηση και η επιτυχής εξέταση σε σεμιναριακό μάθημα «Ερευνητικής Μεθοδολογίας».
β) Η αποδεδειγμένη συμμετοχή σε ένα (1) τουλάχιστον διεθνές συνέδριο με κριτές και δημοσιευμένα πρακτικά.
γ) Δύο (2) τουλάχιστον δημοσιεύσεις με θέμα που προέρχεται από τη διατριβή σε έγκριτα, διεθνή περιοδικά, που ανήκουν σε μια από τις κατηγορίες Q1, Q2 ή Q3 της SCIMAGO (SCOPUS).

  1. Έχουν αποδεδειγμένα συστηματική κατανόηση ενός γνωστικού πεδίου και πλήρη επάρκεια των δεξιοτήτων και μεθόδων έρευνας που συνδέονται με το συγκεκριμένο πεδίο. Αυτό επιτυγχάνεται από:
    • την παρακολούθηση και εξέταση του μαθήματος “Ερευνητική Μεθοδολογία”.
    • την εκπόνηση των δυο δημοσιεύσεων σε περιοδικά Q1, Q2, Q3 της βιβλιογραφικής βάσης SCOPUS.
    • την παρουσίαση ενός άρθρου σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο.
    • την ετήσια παρουσίαση της έκθεσης προόδου στην τριμελή επιτροπή.
  2. Έχουν αποδείξει την ικανότητα να συλλαμβάνουν, να σχεδιάζουν, να υλοποιούν και να προσαρμόζουν μία ουσιαστική ερευνητική διαδικασία με ακαδημαϊκή ακεραιότητα. Αυτό επιτυγχάνεται από:
    • την παρακολούθηση και εξέταση του μαθήματος “Ερευνητική Μεθοδολογία”.
    • την εκπόνηση των δυο δημοσιεύσεων σε περιοδικά Q1, Q2, Q3 της βιβλιογραφικής βάσης SCOPUS.
    • την παρουσίαση ενός άρθρου σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο.
  3. Είναι σε θέση να συνδιαλέγονται με τους ομότεχνούς τους, την ευρύτερη επιστημονική κοινότητα και με την κοινωνία γενικότερα σε θέματα των επιστημονικών τους πεδίων. Αυτό επιτυγχάνεται από:
    • την παρουσίαση ενός άρθρου σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο.
    • την παρακολούθηση και εξέταση του μαθήματος “Ερευνητική Μεθοδολογία”.
    • την ερευνητική υποστήριξη του Τομέα/Τμήματος, που σχετίζεται με το πεδίο της διδακτορικής διατριβής.
    • τη συμμετοχή στη διαβούλευση για την αναθεώρηση του ΠΠΣ.
    • τη δυνατότητα διεξαγωγής μέρους της έρευνάς τους σε ίδρυμα/ινστιτούτο/ερευνητικό κέντρο/επιχείρηση της ημεδαπής ή της
      αλλοδαπής.
    • την ετήσια παρουσίαση της έκθεσης προόδου στην Τριμελή Συμβουλευτική Επιτροπή.
  4. Έχουν πραγματοποιήσει κάποια συμβολή με πρωτότυπη έρευνα που διευρύνει τα όρια της γνώσης, αναπτύσσοντας κάποιο σημαντικό όγκο εργασίας. Αυτό τεκμηριώνεται από:
    • την εκπόνηση των δυο δημοσιεύσεων σε περιοδικά Q1, Q2, Q3 της βιβλιογραφικής βάσης SCOPUS.
    • την παρουσίαση ενός άρθρου σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο.
  5. Έχουν ικανότητες για κριτική ανάλυση, αξιολόγηση και σύνθεση νέων και
    πολύπλοκων ιδεών. Αυτό τεκμηριώνεται από:
    • την εκπόνηση των δυο δημοσιεύσεων σε περιοδικά Q1, Q2, Q3 της βιβλιογραφικής βάσης SCOPUS.
    • την παρουσίαση ενός άρθρου σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο.

Υποψήφιοι Διδάκτορες

Τίτλος:

Ανάπτυξη Διαδραστικού Εκπαιδευτικού Περιβάλλοντος που αξιοποιεί τις δυνατότητες των Βίντεο εμβίθυσης 360ο και τις αρχές της Παιγνιδοποίησης για την Επαγγελματική εκπαίδευση και Κατάρτιση

Επιβλέπων/ουσα Καθηγητής/τρια:

Αλέξανδρος Κλεφτοδήμος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

Τριμελής Συμβουλευτική Επιτροπή:

Αλέξανδρος Κλεφτοδήμος,
Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

Γεώργιος Λάππας
Καθηγητής Α’ Βαθμίδας του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

Μιχαήλ Βρίγκας
Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

Tίτλος:

Ψηφιακή Δημοσιογραφία και online κοινότητες: Ένας νέος τρόπος διαμοιρασμού πληροφοριών & αλληλεπίδρασης

Επιβλέπων/ουσα Καθηγητής/τρια

Μαρία Ματσιώλα, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

Τριμελής Συμβουλευτική Επιτροπή:

Μαρία Ματσιώλα, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

Ιωάννα Κωσταρέλλα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, ΑΠΘ

Αναστασία Γιαννακοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

Τίτλος;

 Ο μετασχηματισμός του ψηφιακού μάρκετινγκ και η βελτίωση της εξυπηρέτησης πελατών μέσω των intelligence chatbots και της τεχνητής νοημοσύνης

Επιβλέπων/ουσα Καθηγητής/τρια

Γεώργιος Λάππας,
Καθηγητής Α’ Βαθμίδας του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

Τριμελής Συμβουλευτική Επιτροπή:

Γεώργιος Λάππας,
Καθηγητής Α’ Βαθμίδας του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

Αμαλία Τριανταφυλλίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

Μιχαήλ Βρίγκας,
Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

 

Τίτλος:

Εθνικισμός και μειονότητες. Ιδεολογία, πολιτικές εκπροσωπήσεις και πολιτισμικές αναφορές. Η περίπτωση των δύο μειονοτικών πολιτικών κομμάτων της ελληνικής επικράτειας.

Επιβλέπων/ουσα Καθηγητής/τρια:

Μιχαήλ Δόμνα, Καθηγήτρια Α’ Βαθμίδας του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του ΠΔΜ.

Τριμελής Συμβουλευτική Επιτροπή:

Δόμνα Μιχαήλ, Καθηγήτρια Α’ Βαθμίδας του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του ΠΔΜ.

Δεμερτζής Νικόλαος, Καθηγητής Α’ Βαθμίδας του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ.

Πουλακιδάκος Σταμάτης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του ΠΔΜ.

Τίτλος:

Ενδοευρωπαϊκή Κινητικότητα και Πολυτροπική Ανθρωπολογία: Μια πολυμεσική αφήγηση της κινητικότητας.

Επιβλέπων/ουσα Καθηγητής/τρια:

Μιχαήλ Δόμνα, Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του ΠΔΜ

Τριμελής Συμβουλευτική Επιτροπή:

Μιχαήλ Δόμνα, Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του ΠΔΜ

Γιαννακοπούλου Αναστασία, Επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας
και Ψηφιακών Μέσων του ΠΔΜ

Ματσιώλα Μαρία, Επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του ΠΔΜ

Τίτλος:

Αξιοποιώντας Μεγάλα Γλωσσικά Μοντέλα: Μία Ολιστική Προσέγγιση

Επιβλέπων/ουσα Καθηγητής/τρια:

Γεώργιος Λάππας, Καθηγητής Α’ Βαθμίδας του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

Τριμελής Συμβουλευτική Επιτροπή:

Γεώργιος Λάππας, Καθηγητής Α’ Βαθμίδας του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ  

Αμαλία Τριανταφυλλίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

Αναστασία Γιαννακοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

Τίτλος:

Digital Marketing και Πολιτιστικές Βιομηχανίες: η περίπτωση του Augmented Reality Marketing στην υπηρεσία των μουσείων

Επιβλέπων/ουσα Καθηγητής/τρια:

Μαρία Ματσιώλα, Eπίκουρη Καθηγήτρια ,Tμήμα Eπικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων ,ΠΔΜ

Τριμελής Συμβουλευτική Επιτροπή:

Μαρία Ματσιώλα, Eπίκουρη Καθηγήτρια,Tμήμα Eπικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

Γεώργιος Λάππας, Καθηγητής Α’ Βαθμίδας του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

Αμαλία Τριανταφυλλίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

Τίτλος:

Διερεύνησή των παραγόντων που επηρεάζουν τη Στρατηγική Διοίκηση της Επικοινωνίας: Η περίπτωση των οργανισμών στην Ελλάδα

Επιβλέπων/ουσα Καθηγητής/τρια:

Αμαλία Τριανταφυλλίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

Τριμελής Συμβουλευτική Επιτροπή:

Αμαλία Τριανταφυλλίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

Γεώργιος Λάππας, Καθηγητής Α’ Βαθμίδας του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

Μαρία Ματσιώλα, Eπίκουρη Καθηγήτρια ,Tμήμα Eπικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων ,ΠΔΜ

Τίτλος:

Ανάπτυξη, εφαρμογή και αξιολόγηση διαδραστικών εκπαιδευτικών εφαρμογών μεικτής πραγματικότητας στην περιβαλλοντική εκπαίδευση

Επιβλέπων/ουσα Καθηγητής/τρια:

Αλέξανδρος Κλεφτοδήμος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

Τριμελής Συμβουλευτική Επιτροπή:

Αλέξανδρος Κλεφτοδήμος, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

Γεώργιος Λάππας, Καθηγητής Α’ Βαθμίδας του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

Μιχαήλ Βρίγκας, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

Τίτλος:

Η επίδραση της επικοινωνίας στις αντιλήψεις κινδύνου: Η περίπτωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Επιβλέπων/ουσα Καθηγητής/τρια:

Αμαλία Τριανταφυλλίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

Τριμελής Συμβουλευτική Επιτροπή:

Αμαλία Τριανταφυλλίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

Γεώργιος Λάππας, Καθηγητής Α’ Βαθμίδας του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

Μαρία Ματσιώλα, Eπίκουρη Καθηγήτρια  του Tμήματος Eπικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

Τίτλος:

Δημιουργία εργαλείου για την ανάλυση του ιδεολογικού προσανατολισμού των ελληνικών μέσων ενημέρωσης μέσω της επεξεργασίας φυσικής γλώσσας (NLP)

Επιβλέπων/ουσα Καθηγητής/τρια:

Πουλακιδάκος Σταμάτης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

Τριμελής Συμβουλευτική Επιτροπή:

Πουλακιδάκος Σταμάτης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

Γιαννακοπούλου Αναστασία, Eπίκουρη Καθηγήτρια του Tμήματος Eπικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

Βενέτη Αναστασία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Faculty of Media and Communication, Bournemouth University.

Τίτλος:

Ψηφιακό χάσμα και γραμματισμός στα Μέσα στη δημόσια διοίκηση-δυνατότητες & προοπτικές των προγραμμάτων επιμόρφωσης των δημοσίων υπαλλήλων

Επιβλέπων/ουσα Καθηγητής/τρια:

Ματσιώλα Μαρία, Eπίκουρη Καθηγήτρια του Tμήματος Eπικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

Τριμελής Συμβουλευτική Επιτροπή:

Ματσιώλα Μαρία, Eπίκουρη Καθηγήτρια του Tμήματος Eπικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

Καλλίρης Γεώργιος, Καθηγητής Α’ Βαθμίδας, Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Σχολή Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών, ΑΠΘ

Πουλακιδάκος Σταμάτης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του ΠΔΜ.

Τίτλος:

Γεννησιακή Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Επιβλέπων/ουσα Καθηγητής/τρια:

Αλέξανδρος Κλεφτοδήμος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

Τριμελής Συμβουλευτική Επιτροπή:

Αλέξανδρος Κλεφτοδήμος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

Γεώργιος Λάππας, Καθηγητής Α’ Βαθμίδας του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

Γκιαούρη Στεργιανή, Αναπληρώτρια Kαθηγήτρια, Τμήμα Ψυχολογίας, ΠΔΜ

Τίτλος:

Στρατηγική και υλοποίηση ηλεκτρονικού πολιτικού μάρκετινγκ και πολιτική κουλτούρα στην τοπική πολιτική 

Επιβλέπων/ουσα Καθηγητής/τρια:

Πουλακιδάκος Σταμάτης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

Τριμελής Συμβουλευτική Επιτροπή:

Πουλακιδάκος Σταμάτης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

Αμαλία Τριανταφυλλίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, ΠΔΜ

Βενετή Αναστασία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Faculty of Media and Communication, Bournemouth University.

Υποδομές

Eπικοινωνήστε μαζί μας

ώστε να σας παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματά μας.

Συνέχεια